Kad brīvdienas vai svētkos vēlies pārsteigt mīļos ar ko jaunu, pagatavo kārdinošo banānu un cepumu pudiņu. Atrodi visskaistākās glāzes, kurā to servēt, un pārliecinies pats, cik ātri deserts iekaros visu draugu sirdis.
Receptes autore: Ievas Virtuve
Deserts
Viegli
25 minūtes
10
Sastāvdaļas
Selga cepumi |
10 kvadrātiņi |
Saldais krējums |
200 g |
Banāni |
2 gab. |
Apelsīnu vai cits liķieris (vai sula) |
2 ēd.k. |
Latplanta vanilīna cukurs |
3 tējk. |
Sadrupināti rieksti |
pēc garšas |
Cukurs |
50 g |
Sviests |
25 g |
Milti |
2 ēd.k. |
Olu dzeltenumi |
2 gab. |
|
|
Pagatavošana
1.Gatavo olu krēmu. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa miltus, pielej nedaudz piena, lai var sakult viendabīgu masu
2.Pārējo pienu katliņā uzvāra, daļu iemaisa olu masā, tad visu lej katliņā un nelielā karstumā, nepārtraukti maisot, karsē neuzvārot, līdz krēms sabiezē
3.Kad nedaudz padzisis, iemaisa sviestu. Krēmu atdzesē
4.Četrās platās glāzēs pamīšus kārto šķēlītēs sagrieztus banānus un sadrupinātus cepumus, pārlaista liķieri vai saldu sulu, pārklāj ar vārīto olu krēmu, virsū liek saputotu krējumu ar vaniļas cukuru, pārkaisa drupinātus riekstus!