Šī kūka ir tik viegla un gaisīga, ka tā noteikti kļūs par Jūsu favorītkūku visos ģimenes svētkos.
Receptes autore: Laila Smeile
Sastāvdaļas
Biskvītam: |
|
Olas |
5 gab. |
Kviešu milti |
5 ēd.k. |
Cukurs |
5 ēd.k. |
Krēmam: |
|
Saldais krējums |
300 g |
Spilva aveņu ievārījums |
200 g |
Maskarpones krēms |
100 g |
Latplanta želatīns |
20 g |
Svaigas avenes |
100 g |
Pagatavošana
1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C
2.Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumiem pievieno cukuru un sakuļ putās līdz tās kļūst stingras
3.Sakuļ dzeltenumus un pievieno olu baltumiem, tad lēnām iecilā kopā ar miltiem. Kūkas formā ( diametrs 22 cm) ieliek pergamentu, uzber nedaudz miltus, lai biskvīts vieglāk atdalās no formas
4.Kad tas izdarīts formā ielej biskvīta masu un liek cepties. Cep apmēram 20 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda iedurot ar koka irbulīti. Gatavam biskvītam kociņš pēc izvilkšanas ir tīrs. Ja mīkla pielīp, pacep vēl mazliet. Pēc cepšanas biskvītu atdzesē
5.Želatīnu ieber bļodiņā un aplej ar ūdeni. Atstāj uzbriest
6.Bļodā ielej saldo krējumu, aveņu ievārījumu un sāk kult, kad masa sakūlusies biezāka pievieno maskarponi. Pakuļ vēl mazliet. Uzbriedinātu želatīnu uzsilda katliņā uz lēnas uguns un pielej klāt aveņu krēmam. Kārtīgi visu samaisa un pieber svaigas avenes. Krēmu sadala apmēram uz pusēm
7.Biskvītu sadala divās daļās. Apakšējo biskvīta kārtu liek atpakaļ formā. Uz biskvīta kārtas kārto krēmu. Tad liek virsū otru biskvītu un pārējo krēmu kā noslēdzošo kārtu. Kūku liek ledusskapī uz četrām stundām. Gatavu kūku izņem no formas un dekorē ar svaigām avenēm!