Kad aiz loga vēsāks kā ierasts, ēdienkarte jāpapildina ar ko asāku. Šī ir pavisam vienkārša un ātri pagatavojama recepte, kad gribas ko sildošu, garšīgu un mazliet pikantu.
Recepte tapusi sadarbībā ar ēdiena blogeri/stilisti: Lindu Vilmansoni.
Pamatēdiens
Viegli
45 minūtes
2
Sastāvdaļas
Naturli maltas sojas pupiņas |
250g |
Olu vai pilngraudu nūdeles |
50g (jeb divi rinķīši) |
Cukini vai neliels kabacis |
1 gab. |
Čili pipars |
1 gab. |
Sojas mērce |
30ml |
Ķiploku daiviņas vai Latplanta drupināti ķiploki |
2 gab. |
Rīvēts ingvers vai Latplanta malts ingvers |
2 tējk. |
Pētersīļi vai kinza |
neliela buntīte |
Sezama sēklas |
2 tējk. |
Sezama eļļa (var izmantot arī citu) |
2-3 ēd.k. |
Pagatavošana
1.Nūdeles novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma
2.Cukini sagriež nelielos, kumosa lieluma gabaliņos – sagriež gareniski 4 daļās un tās aptuveni 0,5cm šķēlītēs
3.Čili piparu un ķiploku daiviņas smalki sakapā, ingveru sarīvē uz smalkas rīvītes. Smalki sakapā zaļumus
4.Pannā, sakarsētā eļļa apcep 250g “Naturli Minced”, pievieno arī čili, ķiploku un ingveru. Pievieno arī sagriezto cukini. Visu apcep aptuveni 10-12 minūtes
5.Pannas saturam pievieno sezama sēkliņas, apmaisa, un pievieno sojas mērci, ļauj tai 2 minūtes izsautēties. Pievieno sakapātos zaļumus
6.Nūdeles nokāš un pievieno pannas saturam un kārtīgi sajauc