0.00

ĀBOLU UN AUZU PĀRSLU DESERTS

Tev ir vesels maiss ar āboliem un nezini, ko ar tiem darīt?

Nākam Tev palīgā ar iespējams pašu smeķīgāko ābolu deserta recepti šajos platuma grādos. Mājsēdes laikā palutini sevi un mājniekus, pagatavojot šo gardo desertu!

Deserts
Viegli
50 minūtes
5

Sastāvdaļas

Āboli 2 gab.
Latplanta kanēlis 1 tējk.
Citrona sula ½
Pilngraudu auzu pārslas 100 g
Cukurs 2 ēd.k.
Sviests 30 g
Krēmsiers 200 g
Saldais krējums 100 ml
Cukurs 3 ēd.k.
Spilva karameļu mērce

Pagatavošana

1.Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno kanēli, citronu sulu un apmaisa
2.Pannā izkausē sviestu, pievieno auzu pārslas un cukuru. Maisot karsē, līdz auzu pārslas karamelizējušās zeltaini brūnas. Atdzesē
3.Katliņā liek ābolus un sautē dažas minūtes, līdz tie mīksti, bet ne izšķīduši. Atdzesē
4.Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu, cukuru un ar mikseri saputo viendabīgā krēmā
5.Deserta traukos vai glāzītēs liek kārtās desertu – vispirms karamelizētās auzu pārslas, tad krēmu un saceptos ābolus, kam pārlej karameļu mērci. Ja trauciņā vēl ir vieta, turpina veidot kārtas!