0.00

ĀBOLU MAIZE

Ātri un vienkārši pagatavojama salda uzkoda. Ābolu maizes garšas var dažādot, pievienojot sakapātus riekstus vai kubiņos sagrieztu svaigu ābolu.

Receptes autore: Zane Jansone

Deserts
Viegli
50 minūtes
4-6

Sastāvdaļas

Spilva oriģinālais ābolu biezenis 2/3 glāzes
Brūnais cukurs 1 ēd.k.
Olas 2 gab.
Vīnogu kauliņu eļļa 2 ēd.k.
Piens 2 ēd.k.
Kviešu milti 1 ½ glāze
Cepamais pulveris ½ tējk.
Soda ½ tējk.
Malts muskatrieksts šķipsniņa
Latplanta kanēlis ½ tējk.
Sāls šķipsniņa

Pagatavošana

1.Olas sakuļ ar cukuru, pievieno ābolu biezeni, eļļu un pienu. Sakuļ
2.Iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu, muskatriekstu, kanēli, sāli. Samaisa
3.Maizes formu (~20x10 cm) izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu
4.Cep cepeškrāsnī 180C apmēram 40-50 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesē!