Ābolu/brūkleņu tarte ir rudenīgo desertu visspožākā zvaigzne. Kraukšķīgā groziņā pildīta vijīga karameļu mērce, spirdzinošs brūkleņu ievārījums un visam pāri maigs ābolu biezenis. Palutini sevi un mīļos jau šodien!
Tartes formas diametrs 24 cm.
Receptes autore: Laila Smeile.
Deserts
Vidēji
1,5 - 2h
10
Sastāvdaļas
Kviešu milti |
300 g |
Auksts sviests, sagriezts mazos gabalos |
200 g |
Olas dzeltenums |
1 gab. |
Pūdercukurs |
100 g |
Spilva brūkleņu ievārījums |
200 g |
Brūklenes vai āboli sagriezti gabaliņos (var nelikt) |
50 g |
Latplanta želatīns |
28 g |
Spilva ābolu biezenis pēc izvēles ar saldo krējumu vai orģinālais |
250 g |
Spilva karameļu mērce |
|
Pagatavošana
1.Samīca miltus, sviestu, pūdercukuru un iemaisa olas dzeltenumu
2.Ar rokām izveido mīklas bumbu,ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī atdzist uz 30 minūtēm
3.Mīklu klāj iekšā formā un ar pirkstiem rūpīgi iespiež to iekšā
4.Mīklas pamatni sadursta ar dakšu
5.Formu liek cepeškrāsnī un cep 15-20 min. 180 grādos
6.Izceptā atdzesētā groziņā ielej karameļu mērci. Apmēram 2 ēdamkarotes un izklāj pa visu groziņu. Liek saldētavā uz pusstundu sastingt
7.Pēc 30 minūtēm 14 g želatīna pārlej ar aukstu ūdeni,uzbriedina un izkausē karstā ūdens peldē. Savieno želatīnu ar brūkleņu ievārījumu, kārtīgi samaisa un lej masu groziņā pa virsu karamelei Uz ievārijuma saliek sagrieztus ābolu gabaliņus vai svaigas brūklenes. Liek uz pusstundu saldētavā
8.Pēc 30 minūtēm atlikušos 14 g želatīna pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina un izkausē karstā ūdens peldē. Kā pēdējo kārtu savieno želatīnu ar ābolu biezeni, kārtīgi samaisa un lej masu groziņā pa virsu brūkleņu masai
9.Dekorē ar svaigām ogām. No pārpalikušās mīklas, kā dekorus, var sacept cepumus!