Burgers ar sojas burgera kotleti un mango salsu: Pie galda x Naturli

 

Burgeru sezonā jāizmēģina visas iespējamās kombinācijas, un kāpēc ne arī vegāno versiju? Šo recepti ar sojas burgera kotleti novērtēs katrs burgeru gardēdis.

TEV VAJADZĒS:

MARINĒTI SARKANIE SĪPOLI:

  • 3 vidēji sarkanie sīpoli
  • 100 ml galda etiķa 
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote melno graudu piparu
  • 2 lauru lapas
  • 200 ml ūdens

 MANGO SALSA:

  • 1 mango
  • 1 čili pipars
  • pāris zariņu kinzas
  • 1 laima sula

 ASĀ MAJONĒZE:

  • 200 g vegāniskās majonēzes
  • 2–3 ēdamkarotes asās mērces

 

 PAGATAVOŠANA:

  1.  Vispirms iemarinē sīpolus. Sīpolus nomizo un pārgriež uz pusēm, tad sagriez plānās pusšķēlītēs. Etiķi sajauc kopā ar ūdeni, pievieno cukuru, melnos graudu piparus un lauru lapas. Sīpolus pārlej ar marinādi, un ļauj iemarinēties pāris stundu.
  2. Pagatavo mango salsu. Visas sastāvdaļas smalki sakapā, pāri lej laima sulu, un visu apmaisa.
  3. Pagatavo aso majonēzi, sajaucot to kopā ar aso mērci un kārtīgi apmaisot. 
  4. Burgeru maizītes apgrilē, līdz tās ir zeltaini brūnas. Sojas kotleti apcep eļļā no abām pusēm, līdz tā viscaur ir izcepusies.
  5. Uz maizītes kārto aso majonēzi, tad salātlapu, pāri liek sojas burgera kotleti, mango salsu un marinētos sīpolus. Sulīgumam vēlreiz liek aso majonēzi, pa virsu uzliek otru burgermaizīti.

 

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.