CEPUMU UN ĀBOLU KŪCIŅAS AR MARCIPĀNU: Ievas Virtuve
15 kūciņām Tev vajadzēs:
- 1 paciņa cepumu SELGA
- 100 g marcipāna
- 1 ēdamkarote brendija
- 1 liels ābols
- 1 ēdamkarote iebiezinātā piena ar cukuru
- 1 tējkarote citrona sulas
- ½ mazas olas
- ½ tējkarotes kanēļa
Pagatavošana:
- 150 g cepumu saberž miltos, pievieno saplucinātu marcipānu, brendiju, olu un visu samīca viendabīgā, gludā masā.
- Ja tā šķiet pārāk drupena, pievieno vēl nedaudz brendija vai ūdens.
- Masu liek uz virsmas, kas pārkaisīta ar saberztiem cepumiem, un izrullē taisnstūrī 4–5 mm biezumā.
- Gatavo pildījumu. Āboliem izgriež serdes, nomizo, sagriež mazos gabaliņos.
- Liek klāt saberztus pārējos cepumus, iebiezināto pienu, citrona sulu un kanēli, labi sajauc.
- Vienmērīgi pārklāj izrullēto plāksni ar pildījumu, taisnstūra garākajās malās atstājot 1 cm brīvu maliņu.
- Uzmanīgi, sākot no vienas garās malas, satin ruletē, uz 30 minūtēm liek saldētavā nedaudz sastingt.
- Sagriež 1 cm biezās ripās, liek pannā uz cepampapīra, cep 200 grādos 30–35 minūtes.
- Izceptas var pārkaisīt ar pūdercukuru.