CEPUMU DESERTS AR AVENĒM UN ŠOKOLĀDI: Ievas Virtuve
Sastāvdaļas (4 porcijas):
- 1 paciņa cepumu SELGA
- 200 g aveņu (var būt saldētas)
- 100 g tumšās šokolādes
- 3 ēdamkarotes kāda sīrupa
- 2 ēdamkarotes sadrupinātu riekstu
- saldējums vai putukrējums pasniegšanai
- sviests veidnei
Pagatavošana:
- Veidni izsmērē ar sviestu.
- 2/3 cepumu sadrupina un klāj veidnē.
- Pārber sasmalcinātu šokolādi, virsū liek svaigas vai saldētas avenes.
- Atkal ber kārtu sadrupinātu cepumu, virsū pārējo šokolādi, pārber riekstus, pārlaista sīrupu.
- Cep 200 grādu temperatūrā 20 minūtes.
- Pasniedz siltu kopā ar saldējumu vai putukrējumu.